main logo
721

Alegeri 2019: Start perioadei electorale pentru locale

De astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie, potrivit programului calendaristic aprobat de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Alegeri 2019: Start perioadei electorale pentru localeFoto: știri.md

În această perioadă vor fi întreprinse mai multe acțiuni, inclusiv informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale din data de 20 octombrie 2019 mai prevede că buletinele de vot vor fi tipărite până la 16 octombrie, acestea urmând a fi remise consiliilor electorale până la 18 octombrie.

Secțiile de votare vor fi constituite până la 14 septembrie, în baza propunerilor primarilor, iar birourile electorale ale secțiilor de votare vor fi create până la 24 septembrie. În program mai este stipulat că documentele pentru înregistrarea candidaților în alegeri vor putea fi depuse până la 19 septembrie.

Tot la 20 octombrie, vor avea loc și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale. La vot vor fi așteptați locuitorii raionului Nisporeni, circumscripția nr. 17, unde a fost ales Vladimir Plahotniuc, cei din circumscripția nr. 33, unde a fost votat Andrei Năstase, cei din circumscripția nr. 48, unde a fost ales Viorel Melnic, și cei din circumscripția nr. 50 Europa de Vest, unde a fost votată Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării