main logo
409

Alegeri 2019: Candidații nu mai au nevoie de certificate de integritate

Persoanele fizice care intenționează să candideze pentru ocuparea funcțiilor publice eligibile nu vor mai fi nevoite să solicite certificat de integritate pentru a se înregistra în cadrul unui scrutin electoral.

Alegeri 2019: Candidații nu mai au nevoie de certificate de integritate

Acest document va fi înlocuit cu declarația pe propria răspundere privind inexistența restricțiilor legale/judecătorești de a candida sau ocupa funcții publice, transmite Știri.md.

Modificările respective au intrat în vigoare la 17 august curent, fiind conținute în Legea nr. 113 din 15.08.2019 pentru modificarea unor acte legislative.

Potrivit ANI, odată cu intrarea în vigoare a legii, a fost sistată procedura de eliberare a certificatelor de integritate către persoanele fizice care intenționează să candideze la alegeri. 

Totodată, ANI menționează că certificate de integritate vor fi eliberate în continuare, la solicitarea angajatorului, în cazul persoanelor care se angajează prin concurs într-o instituție publică.

Potrivit estimărilor Autorității Naționale de Integritate, la alegerile locale din 20 octombrie urmau să fie eliberate în jur de 60.000 de certificate de integritate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării