main logo
567

Alegătorii din Hâncești sunt îndemnați să verifice listele electorale

Comisia Electorală Centrală informează că până pe data de 14 martie, inclusiv, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale.

Alegătorii din Hâncești sunt îndemnați să verifice listele electoraleFoto: știri.md

Acest lucru poate fi făcut atât în cadrul secțiilor de votare, cât și online, accesând pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md sau pagina www.verifica.cec.md, transmite Știri.md

Totodată, CEC anunță că listele electorale pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală nr. 38, mun. Hâncești au fost transmise birourilor electorale ale secțiilor de votare.

În baza informației din Registrul de Stat al Alegătorilor, lista electorală de bază include toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază ori îşi au reşedinţa pe teritoriul unei secţii de votare. 

Pentru cele 44 de secții de votare constituite, numărul de alegatori cu drept de vot incluși în liste este de 61.571.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării