main logo
3020

Albu: Șeful SIS riscă dosar penal pentru închiderea posturilor TV

Șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, riscă dosar penal pentru interzicerea a încă șase posturi de televiziune și blocarea a zeci de portaluri de știri din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de candidatul Partidului Socialiștilor la Primăria Capitalei, Adrian Albu.

Albu: Șeful SIS riscă dosar penal pentru închiderea posturilor TVColaj: Știri.md

„Hoțiile de miliarde, schemele de corupție, abuzurile și ilegalitățile sunt ascunse de către actuala guvernare după „războiul hibrid”, care până acum așa și nimeni nu l-a definit clar. În schimb, e suficient să invoce „războiul hibrid” și încep a curge acțiuni una mai ilegală decât alta pe motiv că sunt luate „în numele securității naționale””, scrie Adrian Albu în mediul online, transmite Știri.md

Potrivit candidatului Partidului Socialiștilor, Maia Sandu și Partidul PAS încurcă „securitatea națională” a Republicii Moldova cu pericolul în adresa guvernării lor care, după spusele sale, este „incompetentă, coruptă și a capturat statul”. 

„În calitate de deputat în Parlament, am expediat astăzi o interpelare în adresa directorului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, cu solicitarea de a prezenta explicații și argumente concludente care au stat la baza deciziei sale personale de a cere interzicerea a încă șase posturi de televiziune și blocarea a zeci de portaluri de știri, inclusiv din Republica Moldova. Aștept un răspuns profesionist și închegat, nu din cel care a fost prezentat în briefingul de presă, cu metafore și presupuneri speculative”, scrie Adrian Albu.

De asemenea, în adresarea sa el îi reamintește șefului SIS despre răspunderea penală pentru toate acțiunile sale în funcția de demnitate publică pe care o deține și pentru asumarea unor acțiuni antidemocratice, care contravin statului de drept. Acesta susține că pentru astfel de infracțiuni „nu există termen de prescripție”.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă, directorul SIS, Alexandru Musteața, a declarat că șase posturi TV urmează să fie închise pentru că ar promova interesele Federației Ruse în R. Moldova.

La scurt timp, premierul Dorin Recean a venit cu o reacție și a spus că Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat licențele a șase posturi TV din R. Moldova.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a publicat lista portalurilor informaționale blocate pe perioada stării de urgență pentru răspândirea informațiilor false.

Totodată, în presă au apărut informații precum că televiziunile oligarhilor fugari Ilan Șor și Vlad Plahotniuc ar fi lucrat în ultima perioadă în tandem.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării