main logo
1097

Alarmant! Spitalele din Chișinău, arhipline de copii cu Omicron

Situație alarmantă în municipiul Chișinău! Spitalele municipale și Institutul Mamei și Copilului sunt pline ochi cu micuți infectați cu Omicron.

Alarmant! Spitalele din Chișinău, arhipline de copii cu OmicronFoto: realitatea.md

Potrivit șefului Direcției sănătate din cadrul Primăriei Chișinău la spital ajung, în special, copii de vârsta preșcolară cu febră și respirație îngreunată, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău spune că municipalitatea este depășită de numărul mare de copii internați. În municipiu fiind activate toate capacitățile de spitalizare pentru copii:

– la Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pe 104 paturi sunt internați 152 de copii;

– la Spitalul Municipal de Copii “V. Ignatenco” pe 117 paturi sunt 136 de copii;

– la Institutul Mamei și Copilului (IMC) pe 84 de paturi sunt internați 152 de mici pacienți.

„Paturi libere și posibilități de internare pentru perioada imediat următoare, pentru această noapte, nu avem… Am convenit cu directorii spitalelor municipale să suplinim paturile în saloanele existente, să eliberăm birouri ale cadrelor medicale și să amplasăm noi saloane pentru copii, iar în situație de extremă forță majoră – să plasăm paturi și pe coridoare.

Trebuie să facem față, trebuie să avem implicarea directă a Ministerului Sănătății în gestionarea situației de criză: copiii nu pot fi lăsați fără asistență medicală!”, a spus Boris Gîlca.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării