main logo
2278

Alaiba: La Spitalul Republican de Psihiatrie se coace un focar

„La Spitalul Republican de Psihiatrie se coace un focar. Ținând cont de specificul maladiilor de care suferă pacienții, el va exploda foarte curând”, susține Dumitru Alaiba.

Alaiba: La Spitalul Republican de Psihiatrie se coace un focarColaj: știri.md

Deputatul PAS acuză autoritățile de faptul că ascund adevărul despre situația reală din instituția medicală și susține că nici conducerea spitalului nu întreprinde măsuri pentru a stopa răspândirea infecției, transmite Știri.md.

„Cunoaștem din presă că un număr prea mare de personal medical este depistat ca infectat și spitalizat. Cu regret, autoritățile nu vor să recunoască prezența infecției în spital, insistând pe varianta că medicii sunt infectați în altă parte.

Nu vor să recunoască nici faptul că sunt deja înregistrați pacienți infectați, cu rezultate confirmate pozitiv. Mai mult ca atât, sursele din spital ne informează că pacienții rămân izolați în salon, în secțiile în care se află și nu sunt transferați cel puțin în secția boli infecțioase. Cu pacienții comunică mult personal medical, astfel deja au ajuns și bufetiere spitalizate cu COVID-19 pozitiv”, spune Alaiba.

Pe o rețea de socializare deputatul a venit cu un apel către autorități și a insistat ca Ministerul Sănătății să intervină urgent pentru a stopa răspândirea.

„Este o urgență. Rog insistent ministerul și celelalte autorități să se implice în preluarea controlului asupra situației alarmante din acest spital până epidemia nu s-a extins absolut în tot spitalul.

Așteptați un caz similar celui din Suceava?

Și mai trebuie să cerem minimul care poate fi cerut în aceste timpuri – sinceritate și transparență. Încetați mușamalizările. Ele nu vor duce la nimic bun.

Autoritățile nu sunt responsabile de apariția coronavirusului. Dar sunt absolut responsabile de modul în care este gestionată criza”, a mai adăugat deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării