main logo
426

Ala Nemerenco, despre reacția Consiliului Raional Rezina: Medicina rămâne a fi politizată

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, vine cu o reacție după criticile la adresa sa din partea Consiliului Raional Rezina.

Ala Nemerenco răspunde Consiliului Raional Rezina: Medicina e politizatăFoto: știri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ala Nemerenco, critică cuvintele de laudă aduse în mod exagerat directoarei spitalului, transmite Știri.md.

"Vreau să citească toți poziția Consiliului Raional Rezina vizavi de decesul micuței Sabina. Vreau să înțeleagă orice cetățean din orice colț al țării cât de politizată a fost și rămâne medicina. Postarea de mai jos este despre cum o autoritate locală se expune agresiv împotriva unei autorități centrale de resort responsabilă de ancheta specializată a unui caz de deces.

Concluzia sacramentală a autorității locale este "E regretabil faptul că Sabina a decedat, dar..."

Stimabililor, prezumția nevinovăției o aplicați nu acolo unde trebuie, demisia am cerut-o directoarei pentru un managemnt defectuos, care nu are legătură cu Constituția și art.21 la care vă referiți și nici cu ancheta penală în derulare. Juriști pe acolo prin Consiliu nu sunt? Să mai facă niște instruiri cu referire la lege, la responsabilitatea unei autorități locale, la relațiile cu autoritatea centrală, dar și grija față de locuitorii acestui raion. Și pe pagina unei autorități nu scrieți toate presupunerile dvs și laudațiile exagerate directoarei, stimate președinte de raion", a scris Ala Nemerenco.

Știri.md reamintește că ministra a făcut anterior o postare pe o rețea de socializare în care a acuzat autoritățile din Rezina de indiferență și de faptul că nu au mediatizat și cercetat acest caz.

În urma unei postări făcute de ministra Sănătății pe o rețea de socializare despre cazul unei fetițe care a decedat în secția de reanimare a Spitalului din Rezina, autoritățile din localitate o acuză pe Nemerenco că duce în eroare opinia publică în legătură cu acest caz și îi reproșează că „nu s-a încumetat” să vină la Spitalul din Rezina să vadă care este starea de lucruri și să se întâlnească cu membrii colectivului

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării