main logo
868

Ala Nemerenco, despre inidiferența ministrului sănătății la reținerile din sistemul medical

Milioanele găsite la medici în casete de valoare în bănci, rețele vechi și bine stabilite de fraudare a banilor publici nu e de glumă, este de părere șefa comisiei de specialitate din CMC, Ala Nemerenco.

Ministerul sănătății se arată indiferent de reținerile din sistem

Aceasta se arată indignată de faptul că Ministerul Mucii, Sănătății și Protecției Sociale nu a venit cu o reacție privind ultimele rețineri din sistemul medical, relatează Știri.md cu referire la unimedia.

„Am așteptat o reacție a ministerului de resort în legătură cu cazul de corupție de la CRDM (da, anume corupție, ăstea nu-s nu niște plăți neoficiale de mulțumire date pe sub masă stingherit medicilor ca ei să supraviețuiască celor nenorociți de 4-5 mii lei salariu) - căci milioanele găsite la medici în casete de valoare în bănci, rețele vechi și bine stabilite de fraudare a banilor publici nu e de glumă. Nimic. Liniște și pace.

Milioanele care nu au mers în bugetul instituției ca apoi să se transforme în salarii pentru personal, alte milioane care au fost fraudate din contul CNAM, rânduri induse de așteptare de ani de zile pentru investigații, pacienți care și-au vândut adesea vaca doar ca să nu aștepte rândul ... și Ministerul tace. Nici un comunicat, nicio reacție. Nici măcar sesizări așa la modă în ultimul timp... Nimic. Aș vrea să-și recitească proaspătul plan de acțiuni anti-corupție aprobat cu mult fast și să vadă ce e scris că ar trebui să facă.

Atât Ministerul, cât și tot sistemul nostru național „înfloritor" și „performant" de sănătate care acum e tare ocupat „să caute un doctor pentru tine" a luat apă în gură. Corb la corb nu scoate ochii? ....”, a scris experta internațională în sisteme de sănătate, consilier în Consiliul Municipal Chișinău, președinta Comisiei protecție socială, sănătate, educație, cultură, mass-media și relații interetnice a CMC pe pagina sa de Facebook.

Știri.md amintește că ieri, patru medici, bănuiți de estorcare de bani de la pacienți, de la Institutul Mamei și al Copilului au fost escortate la CNA pentru audieri.

De asemenea, la data de 30 iulie, în cadrul percheziţiilor, operate de CNA şi procurori la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, au fost ridicate mai multe sume de bani, în diferită valută, estimate la 7 000 000 de lei. Banii au fost ridicaţi din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum şi din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din capitală.

În dosarul „Tomograf” 14 persoane sunt cercetate penal pentru săvârşirea abuzului de serviciu şi coruperii pasive, precum şi complicităţii la comiterea celor două infracţiuni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării