760
0
Ala Nemerenco, despre cum la Ministerul Sănătății se spălau milioane de euro
760
0

În sistemul medical se spală milioane de euro prin procurarea diferitor softuri, care nu sunt funcționale.

Cel puțin asta spune fosta ministră a sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul emisiunii Cutia Neagră, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Noi am avut milioane de euro investite în sisteme, atât în compania Națională de Asigurări în Medicină, diferite licitații, care erau câștigate de una și aceeași companie. Dar erau diferite fragmente. [...] Faci sistem pentru medicul de familie, faci sistem pentru spital, pentru medicul de familie și toate coaste milioane, milioane.

Această nu este o iscată o problemă de ieri sau de astăzi. E o problemă mult mai veche. Vreau să vă spun că este o problemă tehnică. În MS sunt doua persoane care trebuie să se ocupe de aceste sisteme. Dacă cei de CNA o să se apuce să facă o analiză, o să aibă de lucru pentru următorii 5 ani”

„Noi astăzi în sistemul sănătății avem un puzzle dintre niște insulițe rupte, care nu au legătură una cu alta”.

Fosta ministră a Sănătății spune că aceste insulițe intenționat au fost create în acest mod. Cu cât mai multe insulițe creezi, cu atât mai mulți bani poți trece prin aceste insulițe.

„De exemplu, rețeta electronică, care ar trebui să ușureze viața tuturor pacienților, deci pacientul dacă are nevoie de un medicament compensat, dacă s-a oprit cu automobilul în Cahul, acolo poate să îl procure, dacă medicul l-a prescris și este în sistem. Este atât de simplu acest modul, este costă zeci de milioane de lei”, a conchis fosta ministră.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter