main logo
891

Ala Nemerenco, despre campania Un doctor pentru tine: Praf în ochi

Campania „Un doctor pentru tine” este ineficientă și poate fi executată și de studenții din primii ani de la medicină.

Ala Nemerenco, despre campania Un doctor pentru tine: Praf în ochi

Într-un briefing de presă, Ala Nemerenco, ministrul sănătății, a precizat că îi aparține decizia de anulare a campaniei începute de guvernarea precedentă, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Ala Nemerenco a precizat că medicii și rezidenții sunt purtați prin sate și rupți de la activitatea zilnică pentru niște vizite medicale simple, care nu au urmări prin continuarea monitorizării pacientului.

„Este o utilizare absolut ineficientă a resurselor umane și financiare. În fiecare zi pleacă în toate colțurile țării automobile, care sunt finanțate din sistemul public. Acest lucru îl poate face simplu un student de la anul întâi sau doi de la medicină”, a spus Ala Nemerenco.

De asemenea, ministrul sănătății a mai declarat că nu consideră că efectuarea screeningurilor mamografice și radiografice este parte a acestei campanii. Acestea sunt oricum efectuate de echipamente mobile, procurate în acest scop.

„Campania Un doctor pentru tine este doar un praf în ochi”, a spus Ala Nemerenco.

Ministra s-a referit și la programul „O nouă viață”, precizând că inițial acesta a fost lansat de fundația condusă de Vlad Plahotniuc pentru ca ulterior să fie transferat pe banii publici.

„Campania care a gestionat aprovizionarea mămicilor cu aceste seturi pentru nou-născuți este o companie care, în ultimii ani, a câștigat foarte multe contracte cu statul”, a spus Ala Nemerenco, precizând că licitația prin care compania a obținut dreptul de a furniza seturi pentru mămici a fost frauduloasă.

În urma unei ședințe, licitația a fost anulată.

Ca urmare, Ala Nemerenco a declarat că părinții vor primi în bani contravaloarea seturilor cu bunuri pentru nou-născuți. Astfel, indemnizația unică primită la nașterea copilului va fi majorată cu 1609 lei, urmând a ajunge la suma de 7911 lei.

Cu doar două zile înaintea demisiei guvernului Filip, fosta ministră a sănătății, Silvia Radu, a efectuat o licitație pentru livrarea seturilor pentru nou-născuți, în care câștigătoare a fost desemnată compania „Rapid Link”, deși o altă firmă făcuse o ofertă mai avantajoasă cu 165, 6 mii lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării