main logo
1897

Ala Nemerenco a ținut un discurs la Geneva în sprijinul Ucrainei

În contextul celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătății, ministra Ala Nemerenco a ținut un discurs în cadrul Reuniunii ministeriale „Transformarea sistemului de sănătate al Ucrainei – un model de reziliență și redresare”.

Ala Nemerenco a ținut un discurs la Geneva în sprijinul Ucrainei

Astfel, ministra Sănătății și-a exprimat respectul și solidaritatea față de poporul ucrainean, care își apără cu demnitate libertatea și independența, asigurând pacea și securitatea în regiune, transmite Știri.md.

În special, Nemerenco a mulțumit personalului medical, care, chiar și în condițiile unei infrastructuri medicale afectate de război, a demonstrat prin curaj și sacrificiu că sistemul de sănătate al Ucrainei este un model de transformare, reziliență și redresare. În condiții extrem de complicate, este acordată asistență medicală atât militarilor și civililor răniți, cât și întregii populații.

Totodată, ministra a reiterat angajamentul Republicii Moldova de a întreprinde în continuare eforturi pentru a răspunde necesităților refugiaților și a subliniat importanța cooperării internaționale în depășirea crizelor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării