main logo
612

Ala Mîndîcanu: Moldova și-a făcut alegerea civilizațională

Republica Moldova se dezvoltă și are un plan concret de reforme. O spune președintele Comunității moldovenilor din Quebec, Ala Mîndîcanu, revenită în Republica Moldova cu ocazia Zilelor Diasporei.

Ala Mîndîcanu: Moldova și-a făcut alegerea civilizaționalăFoto: IPN

Potrivit fostului deputat, Republica Moldova se îndreaptă pe o cale corectă, iar instituțiile de conducere ale statului au viziuni comune privind modernizarea țării, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ala Mîndîcanu a fost de două ori deputat în Parlamentul Republicii Moldova, de aproape 15 ani este stabilită cu familia în Canada, fiind  președinte al asociației Comunitatea Moldovenilor din Quebec. Reîntoarsă acasă, spune că schimbările în Republica Moldova sunt vizibile, țara alegând cu fermitate vectorul european de dezvoltare.

„Republica Moldova și-a făcut alegerea civilizațională, se dezvoltă, a stabilit un plan concret de reforme și avem președinte, parlament și guvern care privesc în aceeași direcție și acesta-i un lucru extraordinar de bun”, a spus Ala Mîndîcanu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit reprezentantei diasporei, forțele pro-ruse din Republica Moldova influențează societatea și se opun schimbărilor din sistemul judecătoresc, fenomen ce tergiversează modernizarea și europenizarea țării. 

„Orice om normal vrea să trăiască în democrație, bunăstare, vrea un salariu ca în Europa, respect ca în Europa, vrea să fie totul ca acolo, numai că este o altă parte care ne vrea înapoi, în secolul XIX-XX, unde contau teritoriile dar nu oamenii”, a specificat Ala Mîndîcanu subliniind că forțele pro-ruse din Republica Moldova sunt foarte puternice și susțin corupția.

Tradițional, în luna august zeci de conaționali stabiliți peste hotare revin în Republica Moldova cu ocazia Zilelor Diasporei. În acest an, evenimentul va avea loc în perioada 19-20 august, la Palatul Republicii din Chișinău. 

Pe parcursul a două zile, reprezentanții diasporei vor avea posibilitatea să mențină un dialog constant cu reprezentanții instituțiilor statului. La discuții vor fi prezenți vicepremierii Nicu Popescu și Iurie Țurcanu, șefa CEC, Angelica Caraman. Zilele Diasporei sunt organizate sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării