main logo
413

Ajutor pentru antreprenorii care vor să se lanseze în sectorul vitivinicol

Micii producători, companiile start-up, dar și întreprinderile mici și mijlocii din sectorul agricol vor avea acces la resursele financiare oferite de Banca Europeană de Investiții.

Antreprenorii care vor să se lanseze în sectorul vitivinicol, susținuți

Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor și semnarea documentelor necesare în acest sens, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Potrivit proiectului urmează să fie extinsă lista activităților investiționale eligibile spre finanțare. Printre acestea: procesarea legumelor, dezvoltarea pepinierelor, procesarea strugurilor și dezvoltarea agroturismului.

 De asemenea, vor avea acces la resursele creditului BEI și micii producători de legume, fructe, nuci și arbuști decorativi din sectorul agricol. Proiectul va permite modernizarea tehnologică și creșterea competitivității fructelor autohtone pe piața internă și cea externă.

Proiectul „Livada Moldovei” prevede acordarea de către BEI a unui împrumut în valoare de 120 milioane de euro, prin intermediul căruia producătorii pot beneficia de sprijin financiar. Banii pot fi accesați prin operațiuni de creditare sau prin intermediul companiilor de leasing. Costul total al fiecărui sub-proiect nu poate depăși 5 milioane de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării