main logo
1316

Ajutau ucraineni să treacă ilegal frontiera: Doi taximetriști, reținuți

Doi taximetriști din Tighina și Rezina, care ar fi ajutat nouă ucraineni apți de luptă să intre ilegal în Republica Moldova, prin Camenca, au fost reținuți. Pentru asta, bărbații cereau 5.000 de dolari.

Ajutau ucraineni să treacă ilegal frontiera: Doi taximetriști, reținuțiFoto: border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, cei doi taximetriști transportau ilegal migranți începând din martie 2024. Unul dintre ei este din Tighina și are vârsta de 31 de ani, transmite Știri.md.

„Oficial, acesta muncea în calitate de taximetrist și conducea o mașină înregistrată în stânga Nistrului, care-i aparține unuia din complici, cu care a transportat ilegal și cetățenii Ucrainei vizați în schemă. Așa cum mașina a fost folosită la comiterea infracțiunii, aceasta a fost ridicată de oamenii legii, în scopul aplicării sechestrului și eventualei confiscări în baza hotărârii judecătorești. Bărbatul a fost reținut la finele lui august, iar la solicitarea PCCOCS a fost plasat în arest pentru 30 de zile”, comunică IGPF.

Cel de-al doilea suspect este din Rezina și are vârsta de 57 de ani. Acesta a fost reținut în septembrie.

„Mașina acestuia, de asemenea, a fost ridicată ca rezultat al faptului că a fost folosită la transportarea ilegală a migranților ucraineni. Totodată, în cadrul perchezițiilor au fost ridicați 6.000 de euro care ar fi fost obținuți din transportarea ilegală, telefoane mobile folosite în comunicare în cadrul schemei infracționale și alte probe utile cauzei penale”, mai informează IGPF.

În comunicat se mai menționează că în schema infracțională sunt implicați și doi ucraineni, de 41 și 55 de ani, care s-au refugiat de război în țara noastră.

Recent, pe data de 5 septembrie, oamenii legii au mai anunțat că alți doi taximetriști din Rezina și Râbnița au fost reținuți. Aceștia continuă să fie investigați, în stare de arest, la solicitarea procurorilor PCCOCS. 

De menționat că anterior procurorii PCCOCS au trimis în judecată dosarul unui cetățean al Ucrainei, stabilit în Moldova, în stânga Nistrului, în cazul anunțat în martie 2024 care viza 15 ucraineni transportați ilegal, cu taxe de până la 10.000 de dolari, urmând ca instanța să se pronunțe.

Recent, pe data de 23 iulie 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, i-a amendat cu 60.000 de lei pe un tată și un fiu din Slobozia, despre care autoritatea publică anunța în ianuarie 2024 că au transportat ilegal opt ucraineni apți de luptă. 

Investigațiile penale continuă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării