main logo
1408

Ajutau ucraineni să treacă ilegal frontiera contra cost: Cetățeni din Găgăuzia, cercetați

Zece cetățeni din Găgăuzia, printre care doi angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), sunt cercetați penal pentru organizarea intrării ilegale a bărbaților din Ucraina. Pentru asta, indivizii cereau sume cuprinse între 6.000 și 8.000 de euro per persoană.

Ajutau ucraineni să treacă frontiera: Cetățeni din Găgăuzia, cercetați

Potrivit Poliției de Frontieră, suplimentar, costul plătit includea și organizarea șederii și ieșirii ilegale a bărbaților ucraineni (apți de luptă) din Republica Moldova, transmite Știri.md.

Oamenii legii au documentat activitatea celor zece persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 59 de ani, pe parcursul unei perioade mai îndelungate. Apoi au urmat 20 de percheziții la domiciliile și în automobilele bănuiților, de unde au fost ridicate mijloace de probă care au relevanță în cauza penală, inclusiv trei automobile folosite la organizarea migrației ilegale a ucrainenilor.  

În urma probelor acumulate, opt persoane au fost reținute, inclusiv doi polițiști de frontieră, iar două sunt cercetate în stare de libertate.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării