main logo
704

Agronomi: Ninsoarea din nordul Moldovei poate afecta livezile

Ninsorile care au căzut azi-dimineață în nordul țării nu sunt un pericol pentru pomii înfloriți. De această părere sunt proprietarii de livezi, dar și agronomii.

Agronomi: Ninsoarea din nordul Moldovei poate afecta livezile

Temperaturile minime și precipitațiile sub formă de ninsoare ar putea afecta însă procesul de polenizare a florilor, spun ei, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

Agronomul Vasile Serjantu din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, care deține câteva hectare de cireși, a spus că „Pomii ar putea fi afectați la temperaturile de -3, -4. Acum floarea de cireș e în amorțire. Așteptăm temperaturi de +10, pentru ca ea să fie polenizată”.

În caz contrar, productivitatea livezilor ar putea fi afectată.

Și Ion Boaghii, secretar științific al Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia”, a declarat pentru nordnews.md că ninsoarea de marți, 16 aprilie nu prezintă un risc pentru pomii înfloriți și culturile de câmp.

Dânsul a mai adăugat că în această perioadă ploile sunt binevenite, pentru a evita o secetă hidrologică.

Conform Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în nordul țării temperaturile vor mai scădea. Cerul va fi stăpânit de nori și e posibil să plouă slab. Ziua vor fi 9 grade, iar la noapte se așteaptă +3.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării