main logo
1911

Agricultorii vor reveni pe 8 decembrie la proteste în centrul Capitalei

Asociația „Forța Fermierilor” anunță despre reluarea protestelor în centrul Capitalei. Astfel, agricultorii vor fi prezenți vineri, 8 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, cu scopul de a relua protestele.

Agricultorii vor reveni pe 8 decembrie la proteste în centrul CapitaleiFoto: Simbol

Potrivit asociației, fermierii vor reveni în PMAN la ora 10:30, precizând că membrii „Forței Fermierilor” sunt transparenți și așteaptă ca presa să fie alături de ei, transmite Știri.md.

Știri.md amintește că, la data de 5 decembrie, mai mulți fermieri au organizat un protest pentru a-și arăta nemulțumirea față de autorități. Astfel, unii fermieri au adus cu ei bălegar, pe care l-au pus în saci în fața Guvernului.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că moratoriul la calcularea penalităților de către bănci și la executarea silită, propus de către Asociația „Forța Fermierilor”, nu poate fi aplicat sub nicio formă.

Totodată, fermierii urmau să aibă la data de 4 decembrie o discuție cu Maia Sandu.

La scurt timp, în cadrul unei emisiuni, deputatul PAS Radu Marian a avertizat că bugetul nu este infinit, iar îndeplinirea solicitărilor ar implica realocarea fondurilor de la alte scopuri. 

Acesta spune că statul susține agricultura prin subvenții, menționând că au fost alocate sume pentru motorină și TVA. Cu toate acestea, fermierii au continuat protestul, aducând simbolic balegă și paie la sediile Președinției, Parlamentului și Guvernului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării