main logo
832

Agricultorii continuă protestul: Vom lupta până la realizarea cerințelor noastre

Asociația „Forța Fermierilor” anunță că agricultorii vor continua să protesteze și astăzi, 8 iunie, iar în cazul în care autoritățile nu le vor satisface revendicările, aceștia vor veni cu tehnica agricolă la Chișinău.

Agricultorii continuă protestul: Vom lupta până la realizarea cerințelorFoto: știri.md

„Protestul nostru va continua parțial în teritoriu. Este posibil că vor fi blocate vămile Leușeni și Sculeni, drumuri naționale Hâncești - Leova, Orhei - Rezina și Bălți - Chișinău. Totodată, o parte din fermierii protestatari se vor retrage pentru finalizarea lucrărilor agricole de erbicidare”, a comunicat Asociația „Forța Fermierilor”, transmite Știri.md cu referire la Moldova1.md.

Miercuri, Asociația Forța Fermierilor a organizat un protest în mai multe localități ale țării, la care se estimează participarea a peste 1.000 de fermieri.

În prima zi de protest, fermierii au blocat mai multe trasee naționale, cum ar fi Căușeni - Ștefan Vodă, Chișinău - Leușeni, Leova - Cantemir, Edineț - Bălți și Cahul - Cantemir.

Agricultorii susțin că dacă acțiunile de protest desfășurate pe parcursul zilelor de ieri și astăzi „nu vor avea efect în privința îndeplinirii revendicărilor”, atunci luni, la prima oră, mai mulți fermieri se pornesc cu tehnica agricolă, camioanele și alt transport la Chișinău.

„Vom lupta până la realizarea cerințelor noastre, întrucât alternativa este insolvența agricultorilor mici și mijlocii și catastrofa satelor noastre”, se mai arată în comunicat.

Întâlnirea de ieri a fermierilor cu premierul Dorin Recean și ministrul Agriculturii, Vasile Bolea, nu i-a convins pe agricultori să renunțe la proteste.

Agricultorii cer compensații mai mari pentru culturile compromise de secetă, dar și interzicerea importului de cereale din Ucraina.

Autoritățile se declară deschise pentru continuarea dialogului cu fermierii pentru a găsi soluții la solicitările acestora.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat ieri pentru un post de televiziune că Republica Moldova nu poate fi închisă pentru Ucraina. Șefa statului și-a exprimat speranța că agricultorii și reprezentanții Guvernului vor identifica soluții pentru problemele abordate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării