main logo
1118

Aglomerație în vămi: Punctul de trecere cu trafic intensiv

În punctul de trecere a frontierei Palanca este înregistrat trafic intensiv. Mai exact, pe sensul de intrare în țară se atestă un număr mai mare de călători și mijloace de transport.

Aglomerație în vămi: Punctul de trecere cu trafic intensiv

Poliția de Frontieră a anunțat în după-amiaza zilei de astăzi că punctul de trecere activează la capacitate maximă, fiind deschise toate pistele de control, iar numărul de angajați ai Poliției de Frontieră a fost suplimentat, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Totodată, în contextul temperaturilor înalte, pe teritoriul punctului de trecere a fost instalat un cort anticaniculă, unde sunt invitați călătorii la un pahar cu apă rece, dar și asigurați la necesitate cu asistență medicală.

În același timp, călătorii primesc la traversarea frontierei broșuri cu oferta turistică a țării și câte o hartă turistică, care include 20 cele mai relevante destinații turistice din Moldova.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, în ultima perioadă, în mai multe puncte de trecere a frontierei crește fluxul mijloacelor de transport, iar din această cauză, în unele ore ale zile, timpul de așteptare crește. 

Pentru a degaja circulația și a nu permite formarea rândurilor, s-a suplimentat numărul de angajați, s-au deschis toate pistele de control, inclusiv a avut loc schimbul de fluxuri - două benzi de circulație de pe direcția intrare în țară folosite la ieșire, transmite Știri.md

Astfel, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 91.370 de traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 85.694 de traversări persoane,
PTF Sculeni – 43.319 traversări persoane,
PTF Otaci – 42.212 traversări persoane;
PTF Cahul – 41.821 de traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 40.006 traversări persoane,
PTF Tudora – 38.789 de traversări persoane,
PTF comun Palanca – 36.943 de traversări persoane.

În perioada 5 - 11 august 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 566 590 traversări, dintre care un număr mai mare – 285.565 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. 

Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 121.137 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 44% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Pe parcursul săptămânii precedente, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 103 evenimente, cu documentarea a 108 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 44 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- 28 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;

- 26 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;

- patru tentative de trafic ilicit de bunuri.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării