main logo
652

Agenția Proprietății Publice trece în subordinea Ministerului Economiei

Agenția Proprietății Publice (APP) va trece din subordinea executivului în gestiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat vineri, 12 iulie, în două lecturi de Parlament

Agenția Proprietății Publice trece în subordinea Ministerului Economiei

Iniţiativa aparţine deputatului blocului ACUM Sergiu Litvinenco şi a fost criticată de democraţi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Potrivit lui Litvinenco, pentru asigurarea implementării politicii statului în domeniul administrării şi deetatizării proprietăţii publice, se consideră judicios ca organul abilitat cu administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice a statului (APP) să fie în subordinea ministerului căruia i s-a încredinţat competenţa de elaborare a politicii în domeniu, şi anume Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Astfel, repoziţionarea APP în subordinea MEI va permite ministerului  să  coordoneze şi să monitorizeze activitatea acesteia în scopul îmbunătăţirii performanţelor, prin asigurarea creării unor mecanisme de supraveghere a activităţii entităţilor economice cu capital de stat, implementarea mecanismelor pentru diminuarea riscurilor de corupţie şi dezvoltarea mecanismelor de control la nivel de entitate, inclusiv prin aplicarea procedurilor de management al riscurilor.

Anterior, Agenția Proprietății Publice avea statut de autoritate administrativă centrală aflată  în subordinea Guvernului Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării