main logo
1043

Agenția Națională pentru Sănătate Publică are un nou director interimar

Iurie Pânzaru, care a deținut funcția de director interimar la ANSP ceva mai mult de două luni, a fost înlocuit. Director interimar a devenit din nou Nicolae Furtună, care a deținut aceeași funcție înaintea lui Pânzaru.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică are un nou șef interimar

Iurie Pânzaru a menționat că i s-au propus alte funcții importante, dar a renunțat la ambele, transmite Știri.md cu referire la Sanătateinfo.md

„Doamna ministru mi-a propus să devin din nou director al Centrului de Sănătate Publică Chișinău, pentru că este un centru important, inclusiv pentru fața Agenției. Și a doua propunere – să fiu director adjunct al ANSP. Le-am refuzat pe ambele, pentru că scriu teza de doctor habilitat și am nevoie de timp. În plus, doamna ministru vrea să promoveze cadrele tinere și asta e important. Noi am mai lucrat cu domnul Furtună și am colaborat bine”, a declarat Iurie Pânzaru.

Iurie Pânzaru este doctor în medicină, master în Managementul Sănătăţii Publice și conferenţiar universitar. Anterior acesta a deținut funcția de șef al Direcției sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății, vicedirector al Centrului Național de Sănătate Publică și medic șef al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău. 

Din 18 aprilie 2016 până la 1 iunie 2018 acesta a deținut funcția de director general al Centrului Național de Sănătate Publică.

Și Nicolae Furtună a confirmat că e din nou director interimar al Agenției. Alte detalii nu am reușit să discutăm cu noul director, pe motiv că se afla într-o ședință. La fel nu se știe când va fi organizat concurs pentru această funcție.

Nicolae Furtună devine a doua oară interimar al Agenției, după ce în luna aprilie a renunțat la această funcție. El a preluat conducerea instituției, în octombrie anul trecut, după plecarea Elenei Palanciuc, care venea din sectorul spitalicesc, iar premierul de atunci, Filip îi reproșase că nu a reușit să facă instituția funcțională. 

Nicolae Furtună a fost medic șef-adjunct al Centrului de Sănătate Publică municipiul Chișinău din 2009 până în 2015, când a devenit șef adjunct al CNSP, funcție pe care a deținut-o până în februarie anul trecut. După reorganizarea CNSP și transformarea în ANSP, Furtună a trecut concursul și a obținut funcția de vicedirector al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Deocamdată nu este suficient de clară rocada șefilor de la ANSP, cert este că ieri, în briefingul de presă, ministra Ala Nemerenco a criticat reforma sănătății publice, inițiată de fosta guvernare democrată. Ministra a spus că instituția este acum nefuncțională. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării