main logo
396

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă va fi reorganizată

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă va fuziona cu cele 35 de agenții teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, devenind autoritate administrativă cu personalitate juridică subordonată Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă va fi reorganizatăAgenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă va fi reorganizată

Instituția va avea subdiviziuni teritoriale, fără personalitate juridică, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit unei decizii aprobate de Guvern, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă va avea 250 de angajați, 50 vor activa în aparatul central, iar 200 în subdiviziunile teritoriale.

Aparatul central va fi responsabil de implementarea politicilor de ocupare a forței de muncă la nivel național și va coordona activitatea subdiviziunilor teritoriale. Aparatului central îi vor revine funcțiile de cercetare și prognoza pieței muncii și de implementare a politicii de migrație a forței de muncă. În acest context se înscrie instituirea în cadrul aparatului central  a „observatorului pieței muncii” cu statut de direcție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării