main logo
11513

Agent FSB din Transnistria, reținut în Ucraina. Ce misiune avea

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut un bărbat rezident în stânga Nistrului. Individul este originar din Ucraina, în 1990 s-a încorporat să lupte în Transnistria, apoi a participat la acțiunile militare ale Kremlinului din Daghesta și Cecenia.

Agent FSB din Transnistria, reținut în Ucraina. Ce misiune avea

Forțele de ordine ucrainene mai susțin că suspectul este lunetist și că ar face parte din trupele speciale „Edelweiss” ale Ministerului rus de Interne. În 2014, el a fost anunțat în căutare, fiind suspectat că ar fi organizat ostilități la Odesa, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Securitatea ucraineană a desfășurat o operațiune specială, creând condiții în care acesta ar putea recruta de partea FSB un ofițer al instituției. Așadar, rezidentul transnistrean a mers în Ucraina pentru a cunoaște personal „candidatul”.

Potrivit SBU, bărbatul avea sarcină de la Kremlin să îți creeze o rețea de agenți în sudul Ucrainei. Așadar, datorită operațiunii desfășurate, responsabilii ucraineni i-au deconspirat activitatea. Individul a fost încătușat la Odesa.

Conform dosarului, omul FSB-ului urma să adune informații despre desfășurarea și deplasarea Forțelor de Apărare ale Ucrainei în zonele de primă linie de la sudul țării vecine. De asemenea, el ar mai fi trebuit să documentele specificul muncii și lista principalelor sarcini ale serviciilor speciale regiune.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării