main logo
1182

Afacerea unui tânăr din Căușeni care urmează să fie extinsă peste hotare

Și-a pornit o afacere în urmă cu patru ani, iar acum urmează să și-o extindă datorită unui grant oferit de Banca Mondială.

Afacerea unui tânăr din Căușeni care urmează să fie extinsă peste hotareAfacerea unui tânăr din Căușeni care urmează să fie extinsă peste hotare

Stanislav Garștea coase haine de sport și le vinde în magazinele de la noi. El vrea ca hainele sale să ajungă în magazinele de peste hotare și chiar pe rafturile online, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

După ce și-a făcut studiile la Brașov, Stanislav a hotărât să-și deschidă o afacere acasă, la Căușeni. Împreună cu sora sa coase haine de sport pentru femei și bărbați.

Stanislav Garștea, producător: „Am început a colabora cu o doamnă care are o experiență de peste 40 de ani în confecționarea modelelor și cu ea am ajuns la acest nivel”.

Înainte să ajungă sub acul mașinii de cusut, fiecare bucată de stofă este măsurată și tăiată manual. Se imprimă logoul, iar ulterior de cusut se ocupă cele șase angajate.

Mariana Paneș, sora: „Eu răspund de procesul de producere adică croirea, tăierea, pregătirea pieselor pentru cusut”.

După 4 ani de activitate, tânărul numără mai mult de 20 de modele. Stofa este importată, spune el.

Stanislav Garștea, producător: „Am găsit furnizori în Turcia care ne oferă anume calitatea pe care o caută și clienții noștri comodă, calitativă și accesibilă”.

Cele șase croitorese spun că munca e dinamică și interesantă, doar că e nevoie de multă răbdare.

Natalia, croitoreasă: „Dacă îți place îți iese bine, dacă nu-nu. Totul se măsoară. Pe ce faci semn, trebuie să coși. Contează foarte mult fiecare pas”.

Acum Stanislav lucrează la crearea unor modele noi de leggins și malete pe care vrea să le trimită în magazinele din SUA și Uniunea Europeana. Acest lucru va fi posibil, spune el, datorită grantului de 180.000 de lei oferit de Banca Mondiala în cadrul Proiectului Ameliorarea Competitivității. Cu acești bani tânărul vrea să-și deschidă un magazin online și să lanseze un spot video informativ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării