main logo
2199

Afacerea cu copturi din hrișcă verde a unei familii din Chişinău

Puteţi avea o siluetă perfectă chiar dacă mâncaţi pâine pe săturate. Condiţia este să înlocuiţi pâinea albă pe cea din hrişcă verde.

Afacerea cu copturi din hrișcă verde a unei familii din ChişinăuColaj: știri.md

Pâinea fără gluten conţine mult mai mulţi antioxidanţi, fier şi calciu decât cea obişnuită. Impresionată de beneficiile acesteia, o familie din Chişinău a pus pe roate o afacere sănătoasă cu produse raw-vegane şi copturi din hrişcă verde fermentată, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Procesul de pregătire a unei pâini din hrişcă este mult mai migălos. Dacă o pâine obişnuită se prepară în cinci ore, cea din hrişcă durează cel puţin 18 ore, iar aluatul nu se frământă.

După ce a stat câteva ore la fermentat, hrişca se spălă, se adaugă condimentele şi se mărunţeşte. În aluat sunt adăugate mai multe tipuri de mirodenii, în funcţie de preferinţe.

Veronica Novac, antreprenor: „Avem şi cu chimen, conjut, cu seminţe de floarea soarelui, cu seminţe de bostan, cu paprică, gusturi diferite de rozmarin, de busuioc.”

Pasta obţinută se toarnă în forme şi se lasă să se odihnească 12 ore. Ulterior este pusă la cuptor.

Veronica Novac, antreprenor: „Pâinea din hrişcă o punem la cuptor, iniţial la 50 de grade, să zic vreo 20 de minute, ca să se ridice un pic, să îşi prindă forma după care o punem la 200 de grade şi o ţinem vreo oră şi 20.”

Veronica Novac, antreprenor: „Are gust de hrişcă, dar şi de condimentele care sunt adăugate. Este foarte gustoasă atunci când e caldă. Pâinea este bună timp de şapte zile. Puteţi ulterior să o prăjiţi pe tigaie şi atunci condimentele oferă un alt gust.”

Tot ei pregătesc şi dulciuri raw-vegane.

Veronica Novac, antreprenor: „Preferatele mele sunt muffins din hrişcă verde, au un gust deosebit deoarece sunt făcute din pulpă de măr, ulei de măsline, carob care este un înlocuitor de cacao, diferite fructe uscate şi nucuşoare. Avem biscuiţi pe bază de migdale mărunţite, cu banane şi fructe uscate.”

80 la sută din produsele pregătite de cei doi soţi sunt fără lactorză. Preţurile pentru dulciuri pornesc de la 15 lei bucata, iar pâine costă între 30 şi 55 de lei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării