main logo
15685

Afacerea camuflată a procurorului Chitoroagă lângă o pădure din Ungheni

Procurorul Nicolae Chitoroagă, președinte al Colegiului de Disciplină și Etică al Procurorilor, cel care până nu demult s-a aflat la șefia Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale (PCCOCS), deține o afacere în piscicultură pe teritoriul satului Năpădeni, raionul Ungheni.

Afacerea camuflată a unui procuror lângă o pădure din Ungheni

Afacerea este înregistrată pe numele fratelui și a nașului său de cununie și nu a fost declarată de procuror, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

Omul legii ar fi preluat afacerea, în 2005, printr-o schemă frauduloasă de la frații Mardari din satul Năpădeni. 

Cazul a fost sesizat pe Harta Corupției de către Nicolae Mardari. Omul susține că a fost înșelat de procuror și rudele acestuia.

Afacerea constă dintr-o gospodărie piscicolă care cuprinde un bazin acvatic cu o suprafață de 19 hectare, un iaz mai mic și două bazine acvatice pentru producerea puietului. 

Gospodăria piscicolă este amplasată într-un loc pitoresc, la margine de pădure, pe teritoriul satului Năpădeni, la patru kilometri de satul Curtoaia, localitatea de baștină a lui Nicolae Chitoroagă.

Bazinul acvatic din Năpădeni a fost construit în perioada anilor 1988-1989 de către frații Andrei, Nicolae și Vasile Mardari (ultimul a decedat) din satul Năpădeni.

Gospodăria piscicolă aparține juridic Societății comerciale La Ichel, o firmă fondată în 2006, de către Tudor Bodrug și Mihail Chitoroagă, ultimul fiind și nașul de cununie și fratele procurorului Nicolae Chitoroagă. 

Adresa juridică a întreprinderii se află pe stada Mugurel din Stăuceni, într-un imobil care aparține lui Tudor Bodrug.

În afară de aceasta, Tudor Bodrug și Mihail Chitoroagă au cumpărat și au luat în arendă mai multe  hectare de teren agricol pe care cultivă cereale.

Afaceriștii și-au tras și o linie de înaltă tensiune cu o lungime de aproape patru kilometri până în satul Curtoaia.

Teritoriul este îngrădit și păzit, iar mai mulți muncitori au fost surprinși cum lucrează la construcții și amenajarea teritoriului. 

Unul din ei ne-a spus că Nicolae Chitoroagă vine des pe acolo și inspectează cum decurg lucrările.

Nicolae Chitoroagă nu ne-a răspuns la telefon, deși reporterii de la Anticorupție.md l-au contactat mai multe zile la rând.

Bodrug ne-a confirmat că este nașul de cununie al lui Nicolae Chitoroagă și a declarat că acesta nu este implicat în afacere. 

Întrebat despre rolul lui Mihail Chitoroagă în afacerea  La Ichel, Tudor Bodrug a spus că l-a luat să lucreze în firmă și a refuzat să ne dea coordonatele acestuia. 

Nicolae Chitoroagă a demisionat din funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, la 27 iunie curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării