main logo
2055

Afacere la Penitenciarul nr. 3 - Leova: Vindeau lemne de după gratii

Doi deținuți din cadrul Penitenciarului nr. 3 - Leova sunt bănuiți de comiterea a peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării.

Afacere la Penitenciarul nr. 3 - Leova: Vindeau lemne de după gratiiFoto: politi.md

Cei doi au reușit să obțină peste 300.000 de lei prin înșelăciune și abuz de încredere, transmite Știri.md.

Aceștia plasau anunțuri pe un site comercial sub pretextul că vând lemne de foc. Ulterior, victimele purtau discuții cu pretinșii vânzători și transferau pe conturile acestora mijloace bănești predestinate procurării lemnelor. 

Pretinșii comercianți s-au dovedit a fi doi deținuți de 27 și, respectiv, 34 de ani, care își ispășesc pedeapsa în Penitenciarul nr. 3 - Leova, care în complicitate cu alte persoane aflate la libertate își atingeau scopul final al infracțiunii.

”Datorită măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală realizate de angajații IGP, în dimineața zilei de astăzi, 25 ianuarie 2022, angajații Inspectoratului Național de Investigații al IGP, cei ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, ofițerii Inspectoratelor de Poliție Criuleni și Căușeni, angajații Penitenciarului nr. 3 - Leova și DDS „Pantera”, sub conducerea Procuraturii Criuleni, simultan au efectuat percheziții la locurile de trai ale deținuților, precum și la domiciliile complicilor aflați la libertate.

Ca rezultat, în celulele deținuților, care își ispășesc pedeapsa pentru omor, jaf și furt, au fost depistate mai multe obiecte interzise: dispozitive de stocare a informației, telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte care erau folosite la comiterea infracțiunii”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării