main logo
1812

Afacere cu pauwlonia la Leova: Care sunt avantajele copacului

Pauwlonia – copacul cunoscut în toată lumea pentru cea mai rapidă creștere din lume începe să fie plantat pe larg și în țara noastră.

Afacere cu pauwlonia la Leova: Care sunt avantajele copacului

Spre deosebire de alți copaci, care au nevoie de 15-20 de ani ca să ajungă la perioada optimă pentru a fi tăiați, în cazul lor sunt suficienți doar 7 ani. Deși este o specie mai rar întâlnită la noi, găsim plantații de pauwlonia în raionul Leova, și nu doar, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Cei care se ambiționează să dezvolte astfel de afaceri susțin că lemnul este extrem de scump și solicitat, mai ales în țările europene.

Faptul că în zona de sud a țării pământul este mai puțin fertil nu este o noutate. Chiar și așa, acest lucru nu-i împiedică pe unii agricultori să se adapteze situației și să dezvolte afaceri care să dureze. Cum ar fi plantarea unor specii potrivite de copaci. Așa s-a întâmplat și în cazul mai multor agricultori din Leova, care, în 2015, au sădit 70 de hectare de pauwlonia, copac care nu necesită multe îngrijiri și poate rezista până la 80-100 de ani.

Un avantaj enorm este și faptul că pauwlonia este rezistentă la secetă. Odată plantat, rădăcinile copacului intră adânc în pământ, astfel încât să aibă mereu acces la apă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării