main logo
9243

Aeroportul Internațional Cahul, scos la vânzare pe 999: Prețul indicat

Aeroportul Internațional Cahul a fost scos la vânzare. 2,5 milioane de euro este prețul indicat în anunțul publicat pe platforma națională de vânzări. „Suprafața Aeroportului este de 109 hectare. Zona împrejmuită si păzită. Teritoriul are o pistă care măsoară 1.883 de metri. Tip suprafață: asfalt – beton”, se arată în anunț.

Aeroportul Internațional Cahul, scos la vânzare pe 999: Prețul indicatFoto: ziuadeazi.md

Precizăm că, în 2000, Aeroportul a fost transmis în gestiunea Consiliului Raional Cahul, care a inițiat un parteneriat public privat cu o întreprindere fondată de un cetățean al Germaniei, originar din Ucraina, transmite Știri.md cu referire la ziuadeazi.md.

Atunci clădirea Aeroportului a fost renovată, dar avioanele așa și nu au mai ajuns să decoleze de la Cahul. Cândva, de aici se făceau curse către Rusia, Ucraina, România sau Turcia.

Într-un final, Consiliul Raional Cahul a înstrăinat cota-parte din capitalul social al întreprinderii comune fondate, iar de atunci, Aeroportul nu a mai ajuns a fi funcțional.

La începutul anului, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că un aeroport funcțional în zona de sud la Cahul este una dintre opțiunile Guvernului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării