main logo
2377

Adunarea Generală a Procurorilor se amână. Ce declară președintele CSP

Adunarea Generală a Procurorilor, stabilită pentru data de 23 februarie, a fost amânată cu o săptămână. O hotărâre în acest sens a fost aprobată marți de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Adunarea Generală a Procurorilor se amână. Ce declară președintele CSP

Președintele CSP, Dumitru Obadă, a declarat că anterior s-a stabilit ca ședința să se desfășoare online, iar specialiștii IT au recomandat amânarea pentru a asigura continuitatea procesului tehnic și funcționarea platformei online, transmite Știri.md cu referire la IPN. 

Potrivit lui, între timp, mai exact până la finalul săptămânii, urmează să fie publicate rapoartele Procuraturii Generale și Consiliului Superior al Procurorului, iar în cadrul Adunării, acestea vor fi dezbătute, inclusiv prioritățile pentru anul 2024.

Astfel, Adunarea Generală a Procurorilor a fost stabilită pentru data de 29 februarie, ora 09:00.

Ultima dată Adunarea Generală a Procurilor s-a convocat pe 22 decembrie, când au fost aleși noii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor. Convocarea s-a reușit după aproximativ trei ani de la ultima ședință. În perioada pandemiei, procurorii nu s-au putut întruni din cauza restricțiilor. Ulterior, au așteptat inițierea unui mecanism de evaluare a integrității tuturor candidaților pentru CSP.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării