12 octombrie, 14:05
903
1
Adrian Glijin, unul din cei 4 răpiți, riscă până la 20 ani de închisoare
12 octombrie, 14:05
903
1

Adrian Glijin, care a fost răpit săptămâna trecută de separatiștii din stânga Nistrului, este acuzat de „trădare de patrie” și riscă până la 20 de ani de închisoare, anunță Promo-LEX.

Sursele Jurnal.md spun că nici Andrei Amarfi nu a ajuns acasă, la moment acesta se află la Camenca, tranmsite Știri.md.

La data 07 octombrie 2020, în jurul orei 13:00, Adrian Glijin a fost răpit de 5 persoane necunoscute și mascate, de pe un câmp din apropierea localității Cuzmin, raionul Camenca. Acesta riscă până la 20 de ani de închisoare pentru „trădare de patrie”, anunță Promo-LEX.

"El riscă de la 12 la 20 ani de privațiune de libertate. Structurile de facto de la Tiraspol deja i-au aplicat măsura preventivă arest pentru o durată de 60 zile. Rudele nu au fost informate despre ședința de judecată. Mai mult ca atât, nu au recepționat niciun document procesual din pretinsa cauză penală. Din discuțiile rudelor cu avocatul lui Adrian Glinjin (avocat care i-a fost oferit din oficiu), structurile de la Tiraspol refuză să ofere careva acte procesuale, motivând că pretinsul dosar penal are caracter secret", a anunțat Asociația Promo-LEX.

Între timp, rudele bărbatului au expediat în adresa structurilor de la Tiraspol mai multe solicitări, printre care: "asigurarea dreptului la întrevedere în condiții de confidențialitate, examinarea lui de către un medic independent, asigurarea accesului la documentele dosarului, dar și asigurarea permisiunii de a transmite îmbrăcăminte și alimente".

În aceste condiții, Asociația Promo-LEX solicită autorităților de la Chișinău "să se implice cu prioritate în admiterea solicitărilor rudelor lui Adrian Glijin, și, în final, să insiste pe eliberarea necondiționată a acestuia din detenția ilegală a regimului de la Tiraspol".

Sursele noastre susțin că nici Andrei Amarfi nu a ajuns acasă, acesta se află în continuare la Camenca.

La fel, Asociația Promo-LEX menționează că despre soarta a altor doi cetățeni răpiți săptămâna trecută, nu se cunoaște nimic.

Amintim că patru persoane au fost răpite pe parcursul zilelor de 7 și 8 octombrie de reprezentanții organelor de forță subordonate regimului neconstituțional de la Tiraspol.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter