main logo
523

Adresarea CSM împotriva Adunării Judecătorilor, pasată de la o instanță la alta

Adresarea Consiliului Superior al Magistraturii în instanță împotriva Asociației Judecătorilor prin care solicită să fie declarată nulă hotărârea din 27 septembrie, prin care au fost demiși șase membri ai CSM-ului, este pasată de la un judecător la altul.

Adresarea CSM împotriva AGJ, pasată de la o instanță la altaFoto: bizlaw.md

Dosarul a fost repartizat pe 8 octombrie magistratului Valentin Lastavețchi de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, dar acesta și-a declinat competența de a examina adresarea CSM, motivând că dosarul este de competența unui judecător specializat în contenciosul administrativ și ar trebui repartizat Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Potrivit surselor TV8, dosarul a ajuns la Judecătoria sectorului Râșcani, dar mai mulți judecători ar fi scris cereri de recuzare, refuzând astfel să examineze solicitarea CSM-ului.

Vom reveni cu detalii, când vom avea un răspuns de la Judecătoria sectorului Râșcani. La numerele de telefon, indicate pe site-ul instituției, nu răspunde nimeni.

Contactat de TV8.md, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat că nu a primit de la conducătorii Adunării Generale a Judecătorilor listele în original cu magistrații care au participat la întrunire și nici decizia din 4 octombrie, prin care a fost respinsă contestația Consiliului Superior al Magistraturii împotriva decizie adoptate pe 27 septembrie la Adunarea Generală a Judecătorilor

Pe 25 octombrie urmează a fi convocată din nou Adunarea Generală a Judecătorilor pentru a fi aleși noi membri în componența CSM. Deocamdată, nu au fost înaintai candidații.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării