main logo
4362

Admiterea la universități. Perciun: Sunt probleme tehnice la înscriere

Platforma eadmitere.gov.md, prin intermediul căreia viitorii studenți se pot înscrie la universitate, înregistrează probleme tehnice. Până pe data de 23 iulie, Ministerul Educației speră să remedieze problemele. Precizările au fost făcute de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Admiterea la universități. Perciun: Sunt probleme tehnice la înscriereFoto: Ministerul Educației/ Facebook

În timpul unei conferințe de presă, Perciun a spus că se întreprind măsuri pentru a remedia problemele tehnice pe care le întâmpină viitorii studenți pe platforma eadmitere.gov.md, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

„Anul acesta avem o modalitate nouă de depunere a cererilor - online. Astăzi este prima zi, respectiv mai avem probleme tehnice pe care trebuie să le aranjăm. Eu cred că noi pe parcursul zilei o să le soluționăm pe toate. De principiu, până pe data de 31, timp este, așa că o să ne străduim azi-mâine dimineață ca lucrurile să se remedieze”, a comunicat oficialul.

„Oricum puteți depune cererea fizic, o lăsați la universitate și ulterior ea poate fi dublată/replicată și online. Așa că rămâne și această posibilitate”, a adăugat Perciun.

Contactați de NewsMaker pentru mai multe precizări, ca urmare a declarațiilor lui Perciun cu privire la modalitatea de înscriere la universități, reprezentanții Ministerului Educației au declarat că „anul acesta se poate depune cerere numai online”. Totodată, reprezentanții Ministerului Educației au precizat că viitorii studenți pot depune cereri și pe teritoriul universităților, la fel online, cu ajutorul unor persoane responsabile din cadrul instituțiilor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării