main logo
915

Admiterea 2018: Care sunt cele mai solicitate specialități

A început mare admitere în universitățile din țară. Proaspeții absolvenți de liceu au venit din toate colțurile Republicii pentru a depune dosarul la instituția de învățământ dorită.

Admiterea 2018: Care sunt cele mai solicitate specialități

Și dacă la ușile unor universități s-au creat cozi, la altele – lucrătorii ghișeurilor de admitere stăteau fără treabă. Cele mai întrebate specialități rămân a fi medicina generală, arhitectura, cele din domeniul IT și arta plastică, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

La Universitatea de Medicină și Farmacie din Chișinău s-au format cozi dis-de-dimineață. Cu toate acestea, numărul de doritori este mai mic decât în anii precedenți.

Cei care nu mizează pe studii la buget vor avea parte de surprize, pentru că unele contracte la medicină au fost majorate cu peste o mie de lei.

Contractele mari și salariile mici nu îi sperie pe unii pretendenți care se arată încrezuți că vor rămâne în țară să profeseze medicina.

În acest an, instituţiile de învăţământ superior şi-au stabilit individual perioadele de admitere. La universitatea „Ion Creangă”, admiterea a început pe 9 iulie și, până la acest moment, au fost depuse aproximativ 500 de dosare. Cea mai solicitată specialitate – „Arte Plastice”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării