main logo
4030

Aderarea R. Moldova la UE: Ce cred vorbitorii de limba rusă

Mai mulți vorbitori de limbă rusă susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Aceștia și-au expus opiniile într-o serie de videouri realizate în cadrul unei campanii de informare susținută de GIZ.

Aderarea R. Moldova la UE: Ce cred vorbitorii de limba rusă

În contextul discuțiilor despre viitorul Moldovei și integrarea acesteia în Uniunea Europeană, tot mai multe voci își exprimă sprijinul pentru acest parcurs. Printre acestea se numără și vorbitori de limbă rusă din Moldova, care văd în aderarea la UE o oportunitate de dezvoltare. „Este o inițiativă minunată. Să dea Domnul să se întâmple cât mai curând”, afirmă o locuitoare a Capitalei, transmite Știri.md.

Campania de informare, vine să combată opiniile care afirmă că vorbitorii de limbă rusă din Moldova sunt, în general, împotriva apropierii de Uniunea Europeană. Videourile realizate arată că realitatea nu este chiar așa și că multe persoane văd în integrarea europeană calea spre un viitor mai bun. „Vom avea taxe mai mici atunci când cumpărăm sau vindem ceva în țările UE”, „Vom avea mai multe oportunități de muncă și studii”. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile enumerate de către cetățeni.

Participanții au vorbit și despre dorința de stabilitate și pace pe termen lung: „Va fi liniște și pace, așa cum de 79 de ani Europa nu duce războaie”. Această perspectivă arată că pentru mulți moldoveni, integrarea europeană nu înseamnă doar oportunități economice, ci și securitate și stabilitate pe termen lung.

Aceste interviuri oferă o imagine clară asupra opiniei vorbitorilor de limbă rusă privind aderarea la Uniunea Europeană și contribuie la un dialog deschis și informat pentru toți cetățenii noștri. 

Interviurile sunt realizate în cadrul proiectului InfoTrust Alliance - Moldova, implementat de GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal de Externe al Germaniei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării