426
0
Actorii teatrului Eugene Ionesco vor juca spectacolul Pasărea albastră
426
0

Spectacolul ”Pasărea albastră”, montat după o piesă scrisă de Maurice Maeterlinck, poet, dramaturg și eseist belgian de limbă franceză, în regia Antoninei Dobroliubova din Sahalin, Rusia, va avea loc vineri, 26 aprilie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” din Capitală.

Potrivit organizatorilor, ”Pasărea albastră” este considerat un poem filosofic închinat fericirii. Spectacolul relatează istoria a doi frați, Mytyl și Tyltyl, care pornesc în căutarea fericirii. 

Calea lor e periculoasă și plină de aventuri. Frații reușesc să înfrunte multe obstacole, călătorind nu doar în spațiu, ci și în timp. Ei vizitează trecutul și viitorul; ajung în țări fantastice și pline de vise.

Spectacolul se joacă în limba română, cu subtitrare în limbile engleză și rusă.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” își așteaptă publicul la spectacolul ”Selfie cu scleroză” de Alexandru Volodarskii, în regia lui Iosif Șaț.

Sâmbătă, 27 aprilie, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va avea loc spectacolul ”Dârzul soldățel de plumb” de Hans Christian Andersen (spectacolul este în limba rusă), la 12.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Nu-i arici” de A. Bogaciov, și la ora 18.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat  ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Prins în plasă”, comedie în două acte de dramaturgul englez de R. Cuni.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter