main logo
938

Activitatea unei companii de asigurări din Moldova a fost blocată de CNPF

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) blochează activitatea companiei ”Klassika Asigurări” SA.

Activitatea unei companii de asigurări din Moldova, blocată de CNPFFoto: bizlaw.md

Potrivit unui comunicat de presă, ”cuantificând riscurile adiționale gestiunii operațional-financiare în cadrul societății ”Klassika Asigurări” SA, autoritatea de supraveghere a dispus prin Ordonanță suspendarea operațiunilor bancare, operarea cu mijloacele bănești și cu activele entității urmând a fi efectuate cu acordul prealabil al CNPF”.

Decizia a fost luată după ce în urmă cu o săptămână CNPF a anunțat că va efectua un control la asigurător, transmite Știri.md cu referire la Bizlaw.md.

Și anume, autoritatea susținea că va examina cadrul normativ aferent calității activelor admise la acoperirea fondului asiguraților, nivelului ratei de solvabilitate și coeficientului de lichiditate la situația din 31 martie, precum și plenitudinii activelor la situația din 30 iunie.

Totodată, Consiliul de administrație CNPF a avizat acționariatul companiei privind suspendarea de jure a drepturilor de acționar, urmare a nerespectării Legii cu privire la asigurări.

Pe site-ul companiei este specificat că societatea pe acțiuni ”Klassika Asigurări” este o companie de asigurări și activează pe piața națională de asigurări în categoria asigurărilor generale. 

Aceasta a fost fondată în februarie 1996. Unic acționar al Companiei este SRL ”Avantage”. Capitalul social al acesteia constituie 26,9 milioane de lei.

Menționăm că, compania a mai fost sancționată de CNPF pentru că a calculat greșit, neesențial majorat, indicatorul ratei de solvabilitate, dar și pentru alte nereguli. Atunci s-a decis aplicarea amenzii în mărime echivalentă cu 0,51 la sută din capitalul social minim.

Potrivit datelor CNPF, Klassika Asigurări a avut, în 2018, vânzări în sumă totală de peste 142,2 miloane de lei, iar despăgubirile achitate au fost de circa 44,5 milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării