5012
16
Activiștii StopHam, luați la pumni și amenințați de un șofer nervos
5012
16

Activiștii StopHam Moldova au fost amenințați și luați la pumni de un șofer nervos.

Totul a avut loc pe 13 iunie, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, transmite Știri.md.

În timp ce activiștii StopHam Moldova lipeau abțibilduri pe mașinile parcate neregulamentar, un șofer s-a apropiat de aceștia și a început să-i lovească cu pumnii, după care i-a și amenințat cu răfuială fizică.

În cele din urmă, șoferul nervos a plecat fără a aștepta oamenii legii.

Știri.md amintește că oprirea sau staționarea mașinilor cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, marcate prin indicator rutier „parcare” sau „parcare rezervată” precum și prin marcajul rutier „linia îngustă continuă”, însoțite de panourile adiționale care indică modalitatea de poziționare a vehiculului, cu respectarea distanței minime de 1,5 metri predestinate circulației pietonilor. Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu nevoi speciale.

Oprirea sau staționarea pe alte porțiuni de drum care nu sunt marcate corespunzător, chiar și cu respectarea distanței de 1,5 metri, va atrage răspunderea contravențională prin aplicarea unei amenzi de până la 1.500 de lei și 4 puncte de penalizare.

Vezi momentul în minutul 12:44:

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter