main logo
984

Activiștii #OccupyGuguță i-au adresat o scrisoare publică lui Ruslan Codreanu

În dimineața zilei de ieri, polițiști cu cagule pe cap au demolat cortul activiștilor OccupyGuguță, care organizează o serie de acțiuni prin „protest permanet”, lipsindu-i de toate lucrurile pe care le aveau, inclusiv pancarde.

#OccupyGuguță, scrisoare publică lui Ruslan Codreanu

Astăzi, activiștii au adresat o scrisoare publică primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, cerându-i explicații și să le întoarcă lucrurile, după ce au aflat că persoanele care au acționat erau angajați de la Spații Verzi, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Persoanele din imagine care ne-au luat, demontat și pe alocuri distrus proprietatea, potrivit poliției, erau de la Spații Verzi, adică subordonații Dvs. Respectiv, ați avut toate „atribuțiile” legate de evacuarea (noi, deocamdată îi spunem simplu - jaf) obiectelor utilizate pentru protestul nostru permanent. Precizăm că pe lîngă mobilierul făcut din paleți de lemn, ne-au fost furate și pancartele, adică mijloacele prin care întrunirea noastră își exercita dreptul la libertatea exprimării. Noi #MaiAvemCarton, dar gestul ne întristează profund.

Vă rugăm să ne explicați, totuși, care a fost rolul Primăriei Municipiului Chișinău în acțiunea fantasmagorică din dimineața Zilei Independenței din fața cafenelei „Guguță”. Totodată, vă rugăm să ne întoarceți lucrurile, inclusiv pancartele (iar dacă acestea au fost distruse - să ne dați pancarte de aceeași calitate (carton) cu aceleași mesaje (le putem transmite separat))”, se arată în scrisoare.

Mai mult, activiștii care organizează astăzi un eveniment întitulat „Casă Nouă”, l-au invitat pe primarul interimar „pentru a discuta despre drepturile și responsabilitățile pe care le avem, noi - ca protestatari - și Dvs, inclusiv în ceea ce privește amenajarea locului în care protestăm. Astfel, putem pune la punct mai multe chestii care rămân neclare inclusiv pentru Șeful adjunct al poliției din Chișinău”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării