main logo
289

Activiștii din Moldova, invitați să participe la Hackathonul Parteneriatului Estic

În acest an, "Hackathonul societăţii civile din ţările Parteneriatului Estic 2019" va avea loc la Tbilisi, Georgia, în perioada 14-16 iunie.

Activiștii din Moldova, invitați la Hackathonul Parteneriatului EsticPoza simbol

La eveniment sunt invitaţi să participe activiştii societăţii civile, specialiştii în tehnologia informaţiei (IT) şi designeri din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina, transmite Ștriri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la organizatori, timp de trei zile, dezvoltatorii şi experţii vor lucra la soluţii digitale care vor ajuta organizaţiile civice şi activiştii să răspundă necesităţilor populaţiei, iar pe cetăţenii din regiunea Parteneriatului Estic să participe la luarea deciziilor.

Cea mai bună soluţie IT a hackathonului va beneficia de susţinere financiară pentru elaborarea şi lansarea completă a acesteia. În luna mai, au fost depuse mai mult de 65 de cereri, dintre care jumătate au fost deja discutate şi testate la regionalul "Ideatone" din capitala Ucrainei, Kiev.

Celor 20 de activişti ai societăţii civile, selectaţi la Kiev, li se vor alătura la eveniment 40 de experţi în tehnologii şi designeri grafici din întreaga regiune.

Echipele vor lucra la crearea unui prototip de 20 de soluţii propuse, bazându-se pe experienţa speakerilor şi a mentorilor cu experienţă în implementarea iniţiativelor în domeniul tehnologiei civile, start-up-urilor IT şi companiilor de consultanţă.

La sfârşitul hackathonului, toţi participanţii şi mentorii vor vota pentru cele mai bune soluţii digitale elaborate. Trei cele mai bune idei vor fi nominalizate pentru premiul "Tehnologii digitale pentru societatea civilă" şi vor concura pentru finanţare în mărime de până la 10 mii de euro pentru elaborarea completă şi lansarea unui instrument digital.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării