main logo
674

Activist rus, interogat pe Aeroportul Chișinău. Reacția autorițăților

Comunitatea OccupyGuguță semnalează că în data de 17 decembrie, activistul rus, Dmitri Gusev, venit la Chișinău pentru a participa la un eveniment organizat de OccupyGuguță, a fost supus acțiunilor de intimidare și presiune din partea poliției de frontieră de la Aeroportul Chișinău.

Activist rus, interogat pe Aeroportul Chișinău. Reacția autorițăților

Contactat de ZdG, serviciul de presă al Poliției de Frontieră a confirmat că Gusev a fost supus controlului adițional la trecerea frontierei: „În data de 17 decembrie, conform procedurilor legale, asupra cetățeanului Federației Ruse a fost efectuat controlul specific traversării frontierei de stat. În timpul controlului, inspectorul de frontieră a luat decizia de a extinde verificările, având ca temei unele suspiciuni asupra comportamentului persoanei, fiindu-i solicitat de a trece controlul de nivelul II. În scurt timp, după verificări persoanei i-a fost permisă trecerea frontierei de stat”.

Poliția de Frontieră specifică că angajatul Poliției de Frontieră a acționat conform normelor legale și atribuțiilor de serviciu, prezentând o atitudine civilizată față de călător: „În context, infirmăm în totalitate învinuirile aduse prin interpretarea eronată a mesajului persoanei în cauză, publicat pe rețelele de socializare. Mai mult, solicităm respectuos de a nu implica Poliția de Frontieră în scopuri politice, precum și evitarea manipulării opiniei publice”.

Amintim că, un cetățean al Federației Ruse, membru al unei mișcări anti-Putin, a fost interogat pe Aeroportul Chișinău, înainte de a părăsi Republica Moldova, după ce a participat la un eveniment organizat de mișcarea OcccupyGuguță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării