main logo
492

Activist, nemulțumit de medicii din Dubăsari prezenți la mitingul PDM

Directorul Centrului de Drept "Dubăsari", Iurie Vidru, cere autorităţilor să investigheze situaţia cu participarea angajaţilor de la două instituţii medicale din raionul Dubăsari la un miting în susţinerea fostei guvernări, care a avut loc la Chişinău pe 7 iunie.

Activist, nemulțumit de medicii din Dubăsari prezenți la mitingul PDMFoto: Ipn.md

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia Infotag, el a spus că este vorba de angajaţii Centrului de plasament al persoanelor cu dizabilităţi şi ai Centrului de plasament a persoanelor în etate cu dizabilităţi din satul Cocieri din stânga Nistrului, care, la ora 14.00, au fost urcaţi în autobuze cu numere transnistrene şi trimişi la Chişinău pentru a participa la miting, transmite Știri.md. 

Potrivit activistului pentru drepturile omului, drept răspuns la demersul său către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, a primit un mesaj precum că, pe 23 iulie, angajaţii instituţiilor au semnat o declaraţie comună potrivit căreia toţi erau la locul lor de muncă pe 7 iunie, până la ora 17.00. 

"Răspunsul a venit cu semnătura lui Boris Gîlcă, care era pe atunci secretar general al Ministerului Sănătăţii. Am înţeles de ce am primit anume un astfel de răspuns când s-a constatat că el este un susţinător al PDM", a spus Vidru.

Văzând că ministerul nu acţionează, el s-a adresat la începutul lunii septembrie la procuratura raională, care a considerat că, în această situaţie, cea mai bună soluţie ar fi crearea unei comisii speciale de anchetă a Ministerului Sănătăţii.

Activistul consideră că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii trebuie să vină în raion şi să participe la ancheta internă, "pentru că nu este normal când cineva îşi rezolvă problemele partidului cu banii statului".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării