main logo
1544

Activist civic: Poliția introduce mai multe amenzi și verificări nejustificate

Activistul civic Mihail Bagas a criticat dur acțiunile poliției de patrulare din ultima perioadă.

Activist civic: Poliția introduce amenzi și verificări nejustificate

Bagas consideră că toate acțiunile întreprinse de polițiști nu sunt efective și se preocupă doar de majorarea amenzilor, transmite Știri.md.

„Nivelul de cultură al automobiliștilor, din păcate, este în continuă scădere. Uneori sunt vizibile schimbări, dar odată cu creșterea numărului de mașini, observăm cât de des șoferii trec la roșu, parchează așa cum le place, conduc neregulamentar, dar statistica accidentelor și șoferilor în stare de ebrietate sunt uimitoare. Și câte inovații tot auzim de la poliție, diverse filtre și capcane, nopți albe și operații speciale, dar nimic nu se schimbă”, consideră activistul.

Bagas susține că poliția nu are de gând să acționeze în favoarea cetățenilor, doar „introduce mai multe amenzi și verificări nejustificate, încălcând legile și constituția, astfel motivând că au grijă. Dar de ce, nimic nu se schimbă”.

Un alt motiv al indiferenței oamenilor legii ar fi „fenomenul cumetrismului”. 

„Cumătru. Cineva îl are în poliție, cineva în procuratură, cineva în instanță. Cumătru este acela care pentru o anumită sumă de bani îți va întoarce permisul sau va soluționa rapid un accident”, a mai adăugat activistul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării