main logo
10494

Activist civic, amendat după ce a filmat cum e lovit de o avocată

Activistul civic Alexei Dimitrov a fost amendat de poliție cu 1.000 de lei după ce a filmat cum este atacat de avocata Ala Popa, fosta soție a adjunctului procurorului general, Igor Popa, în incinta oficiului central al Judecătoriei Chișinău.

Activist civic, amendat după ce a filmat cum e lovit de o avocată

Dimitrov a fost găsit vinovat de oamenii legii de huliganism nu prea grav, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

Poliția a dat curs plângerii depuse de către Ala Popa pe numele lui Dimitrov precum că aceasta este cea care a fost agresată psihologic și moral la 11 decembrie 2018. 

Potrivit procesului-verbal întocmit de poliție, Alexei Dimitrov „a tulburat liniștea publică, încălcând normele morale manifestate prin purtare brutală, încălcând în mod grosolan drepturile și libertățile altor cetățeni”.

Totodată, oamenii legii au respins plângerea depusă de către activist pe numele avocatei Popa. Aceștia au argumentat că acțiunile avocatei „au fost legale, fiind o urmare a acțiunilor provocatoare și jignitoare” și că „nu au adus atingere drepturilor și libertăților cetățenești” ale lui Dimitrov.

Alexei Dimitrov s-a arătat indignat de decizia polițiștilor și spune că nu a fost citat pentru declarații, a primit procesul-verbal prin poștă. „Am fost sunat de cineva de la Comisia de Etică și Disciplină de la Uniunea Avocaților, care m-a anunțat că sunt vinovat și că am fost amendat cu 1.000 de lei. Ulterior, am găsit procesul-verbal în cutia poștală. Este strigător la cer. Am fost lovit peste față și încă amendat. Unde este dreptatea? Nu îmi rămâne decât să plec și să uit pentru totdeauna de această țară”, ne-a declarat activistul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării