main logo
617

Activist: Bannerul cu Erdogan de la meciul cu Turcia, scos de paza lui Dodon

Activistul Ion Andronache care a participat la meciul Moldova-Turcia, de pe 10 septembrie, a povestit istoria banner-ului afișat în limba turcă pe station.

Activist: Bannerul cu Erdogan de la meci, scos de paza lui DodonFoto: fb.com/IonAndronache

Potrivit lui, OccupyGuguță a venit cu inițiativa de a afișa un banner în limba turcă, pe care scria "Erdogan, întoarce profesorii înapoi", iar Andronache s-a oferit să-i ajute, transmite Știri.md. 

Însă, povestește activistul "10 minute l-am ținut așa, până cei din sectorul VIP au început a se agita". 

Într-un finat cei care au scos banner au fost persoane din paza lui Dodon. 

"La meciul Moldova-Turcia au fost prezenți tare mulți politicieni. Cu siguranță toți au văzut acest baner. Andrei Nastase, Ivan Ceban, Renato Usatîi... Dar cea mai importantă persoană prezentă acolo, care era așezată în tribuna VIP a fost nimeni altul decât președintele Igor Dodon. Presupunem că cei care ne-au luat banerul nu au fost angajații unei firme private de pază, ci anume paza președintelui Dodon. Eu personal nu țin minte cum arătau acei oameni care mi-au smuls banerul din mâini, eu eram concentrat la baner. Însă pozele pe care le-am văzut după, dar și declarațiile martorilor ne spun că persoanele care m-au agresat și ne-au deposedat de bunul nostru personal nu erau îmbrăcați în haine cu inscripții "Posecutor", ci era pază îmbrăcată frumos, în costum, paza domnului președinte.

Iaca așa. Igor Dodon ține la prietenia sa cu Erdogan", a scris activistul Ion Andronache pe pagina sa de facebook. 

Foto: Facebook/IonAndronache

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării