main logo
592

Acțiuni de informare privind fenomenul corupției, desfășurate în școli

Direcția generală educație, tineret și sport din municipiul Chișinău (DGETS) va desfășura, pe parcursul a două luni, acțiuni de informare și educare în instituțiile de învățământ privind fenomenul corupției și necesitatea combaterii acestuia.

Acțiuni de informare privind fenomenul corupției, desfășurate în școliAcțiuni de informare privind fenomenul corupției, defășurate în școli

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, solicitată de IPN, a declarat că reprezentanții Centrului Național Anticorupție au acceptat să se implice în campanie, transmite Știri.md

Sectorul educațional, alături de celelalte sectoare, este încă vulnerabil la fenomenul corupției. La nivelul percepției publice, corupția continuă să fie identificată ca o piedică în prestarea serviciilor educaționale de calitate și ca un fenomen ce subminează activitatea instituțiilor de învățământ, menționează Rodica Guțu.

Șefa DGETS a mai spus că se conturează clar necesitatea consolidării și intensificării eforturilor preventive sustenabile. Direcția insistă asupra respectării necondiționate a prevederilor actelor legislative și normative cu privire la interzicerea acumulărilor ilicite de bani în instituțiile de învățământ general din subordine prin intermediul fondurilor clasei sau grupei, inclusiv la etapa înmatriculării copiilor la grădiniță, în clasa I.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării