main logo
484

Acord cu Italia pentru consolidarea capacităților instituționale ale Trupelor de Carabinieri

Departamentul Trupelor de Carabinieri își va consolida capacitățile instituționale în baza unui acord întocmit prin schimb de note între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene.

Acord cu Italia pentru a consolida capacitățile Trupelor de CarabinieriAcord cu Italia pentru a consolida capacitățile Trupelor de Carabinieri

Acordul prevede consolidarea capacităților în domeniul siguranței publice, managementului manifestațiilor și întrunirilor publice, gestionării conflictelor în masă, transmite Știri.md

Ministerul Apărării al Republicii Italiene urmează să desemneze un ofițer al Corpului Carabinierilor în calitate de consilier al Comandantului Departamentului Trupelor de Carabinieri. Consilierul își va exercita funcțiile pe teritoriul Republicii Moldova în cadrul Biroului Atașatului Militar al Ambasadei Republicii Italiene la Chișinău. Notificarea cu privire la numirea şi revocarea consilierului va fi efectuată prin intermediul canalelor diplomatice.

De asemenea, este prevăzută elaborarea unui plan de instruire pentru Trupele de Carabinieri, în colaborare cu oficiile competente, alinierea activității carabinierilor moldoveni la standardele europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării