main logo
413

Acoperișurile avariate de ploi vor fi reparate cu ajutorul Guvernului

Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 4,7 milioane de lei pentru reparația acoperișurilor clădirilor de menire socială și administrative, avariate în urma calamităților naturale din luna iulie.

Acoperișurile avariate de ploi vor fi reparate cu ajutorul Guvernului

O decizie în acest sens a fost luată de către cabinetul de miniștri care a fost aprobată astăzi, 21 august, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Peste 3,87 milioane de lei vor fi alocați Consiliului raional Basarabeasca, raion care a suferit cel mai mult în urma ploilor din sudul țării. De asemenea, vor primi ajutor financiar  Consiliul comunal Iserlia, Consiliul sătesc Sadaclia, ambele din raionul Basarabeasca, și Consiliul orășenesc din același raion.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunța, la 4 iulie, că în urma  intemperiilor înregistrate în sudul ţării la 3 iulie au fost deteriorate parţial firele electrice şi de telecomunicaţii în raionul Basarabeasca. 

Potrivit IGSU, pompierii au înlăturat trei copaci, unul fiind căzut pe o conductă de gaz din localitatea Iserlia din același raion, de asemenea, au fost smulse foi de ardezie de pe acoperişul Liceului din oraşul Basarabeasca, dar şi peste 120  foi de ardezie de pe acoperişul liceului şi casei de cultură din localitatea Sadaclia.

Potrivit hotărârii Guvernului, Ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile pe măsura prezentării documentelor confirmative.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării