main logo
509

Achiziţii publice trucate la Direcţia Educaţie a Capitalei. Reacţie

Achiziţii publice trucate la Direcţia Educaţie a Capitalei. Potrivit unei evaluări făcute la solicitarea primarului interimar, s-a constatat că reparaţiile din grădiniţe au avut loc cu abateri.

Achiziţii publice trucate la Direcţia Educaţie a Capitalei. Reacţie

Deşi planul de achiziţii prevedea încheierea a 22 de contracte s-a dovedit că valoarea lucrărilor a fost micșorată intenţionat, pentru a evita necesitatea organizării licitaţiilor.

„Ceea ce s-a constatat, că în fiecare zi cu acelaşi agent economic se semnează trei contracte pe aceeaşi lucrare, doar că se divizează sumele. Valoarea cea mai mică pentru a nu publica achiziţiile publice în buletine este de 120.000 de lei. S-a mers pe 119,9, 119,4, 119,1 numai pentru a nu publica", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, transmite Ştiri.md cu referire la Publika.md.

Ruslan Codreanu a cerut convocarea comisiei disciplinare care urmează să examineze raportul.

Contactată telefonic, şefa Direcţiei Educaţie, Rodica Guţu, a menţionat că au fost făcute audite externe în perioada 2017-2018 şi, până la sfârşitul săptămânii, urmează să fie făcute publice.

În acea vreme, interimatul funcţiei de şef al direcţiei îl deţinea Alexandru Fleaş, mustrat în urma cazului cu terciul cu viermi servit copiilor de la o grădiniţă din sectorul Buiucani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării