main logo
3134

Accidentul terifiant din sectorul Buiucani: Starea persoanelor rănite

Zece oameni răniţi în teribilul accident de ieri de pe strada Alba Iulia rămân în continuare sub supravegherea doctorilor. Un bărbat s-a adresat medicilor după accident.

Accidentul terifiant din sectorul Buiucani: Starea persoanelor rănite

Printre victimele de la spital este şi şoferiţa automobilului care a intrat în plin în troleibuz. Femeia de 33 de ani este internată la Terapie Intensivă, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Premierul Maia Sandu a dispus ieri organizarea unei şedinţe de urgenţă la Ministerul Afacerilor Interne, iar responsabilii urmează să clarifice toate circumstanţele producerii accidentului şi să se mobilizeze, pentru a oferi suport victimelor şi familiilor celor afectaţi de tragedie.

Totodată, a fost creată şi linia fierbinte a IGP. Oamenii pot suna la numerele de telefon 022 86 81 13 şi 022 86 81 12, unde pot oferi sau primi informaţii cu privire la teribilul accident sau starea victimelor.

Accidentul a avut loc în jurul orei 14:00, într-o zonă aglomerată din sectorul Buiucani. Potrivit martorilor, automobilul circula cu viteză excesivă, a încercat să treacă la roşu şi a lovit troleibuzul de pe linia 21 care urma să oprească la staţia plină cu oameni.

"Soția a văzut, ea m-a sunat și mi-a spus că maşina mergea la deal cu viteză excesivă. Nici nu a frânat nimic și a lovit troleibuzul. Ea a ajutat. O fată era în stare tare gravă, dinții rupți", a spus un bărbat.

"Mașina venea. Venea cu viteză mare din vale. Troleibuzul mergea regulamentar. Şi drept cu viteză, în troleibuz, troleibuzul mai să se întoarcă", a explicat o femeie.

Coliziunea a fost atât de puternică încât uşa din spate a troleibuzului a fost smulsă.

"Eram în spatele troleibuzului, stăteam lângă ușă, iar după ce ne-a lovit am zburat cu tot cu ea", a spus un pasager.

"Ne-a lovit pe neașteptate și ne-a aruncat în drum. Ușa de la troleibuz a zburat și am ajuns în drum", a afirmat o femeie.

Teribilul accident de ieri a luat viaţa unui om şi a rănit alte 25 de persoane. Poliţiştii au făcut măsurători la locul accidentului şi urmează să stabilească circumstanţele exacte în care s-a produs nenorocirea. Totodată, vor fi ridicate şi imaginile surprinse de camerele video instalate în preajma intersecţiei.

Potrivit informaţiilor preliminare ale INP, şoferiţa avea peste 120 de kilometri la oră şi a încercat să treacă intersecţia la culoarea roşie a semaforului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării